2015-05-21 2010-06-08

2015-08-22
Nu har vi precis lämnat ”de gamla” på pensionat första gånen någonsin. Jonna och Abbe får vara hemma när vi andra åker upp på fjälljakten. Det känns jobbigt, men vi har ett bra pensionat här i Roasjö där dom får det bra!

Sommaren har varit bra. Våra hundar har klarat sina eftersöksgrenar med 10:or och 9:r, vilket vi är helt nöjda med. Den av våra valpar som haft mest framgång är Ljungbookens Cizzi, som först fick Mädis vandringspris för bästa öppenklasshund på Hunneberg. Därefter blev hon BIS på Vårgårdautställningen. Grattis! På samma utställning gick Peter med Ljungbookens Chivas, alltså Folke. Han fick excellent och många fia ord. Tyvärr envisades han med att gå passgång, vilket gjorde att t inte blev något CK. Synd, Peter villgärna försöka igen!

Men – nu är husvagnen packad och i morgon bitti åker vi norrut – äntligen!

2015-06-27
Nu är det sommar!
Vi har just avslutat en löp-period på fyra veckor med först Jonna och sedan Bea. Allitd skönt när det är över, även om Abbe tycker att det är lite spännande..

Bea och Dixie har avklarat sina anlagsspår och fått godkänt. Det känns bra. Annars är det vanligt spår och vatten som tränas mest, som vanlig så här års. Snart nog drar provsäsongen igång.

2015-03-26
Oj, vad jag skäms, inget händer på hemsidan.
Men nu är det snart påsk och vi laddar för årets fältträning nere i Tomelilla. Några av ”våra valpar” kommer, och några andra goda vänner. Det ska bli toppen!

Västsvenska vorstehklubbens årsmöte gick av stapeln i lördags. Vi fick med oss ett antal diplom, plaketter och glas som bevis på en bra provsäsong. Inte minst för Dixie, som kammade hem två 8:or på fält, och en sexa, på tre starter. Vi är jätteglada för hur hon utvecklas. (I samband med årsmötet lämnade Ewa sitt uppdrag som ordförande efter ett antal år i styrelsen. Önskar den nya styrelsen lycka till). Innan årsmötet var det utställning som vanligt. Ljungbookens Cizzi fick excellent med CK och mycket fina ord av domaren. Grattis Cizzi och Marcus!

Mamma Jonna fyllde tio år den 28 december, men hon är pigg som alltid. Leker med dom andra om hon känner för det, eller ligger och övervakar läget. En going är vad hon är. Bea och hennes syskon fyllde fyra iden 23 mars – grattis till alla syskon! och den 5 april blir C-kullen tre.

2014-10-11
I tisdags kom Peters bror Micke och hans Lena tillsammans med goda vännerna Bodel och Peder ner till Roasjö från Östersund. Vi har haft några intensiva och fantastiskt roliga dagar tillsammans. Tränat apport och stanna. En heldags träning hos Fredrik Lilliehöök på Torebo, och avslutningsvis ett särskilt fältprov. Provdagen var en berg-och dalbana känslomässigt. Abbe straffade ut sig på hare (!) efter 9 minuter, vilket gjorde matte ganska sur. Bodels hund Ozzy drog iväg och var borta alldeles för länge, vilket gjorde att det svårt att tänka på nåt annat. Men när han var funnen och i tryggt förvar så fortsatte provet. Bea hölls med fast hand av husse, hon har ett stort mått av egen vilja, den bruden, och det kräver en hel del att hålla henne. Peter höll ihop det hela, och efter två fågeltagningar fick hon med sig en 6:a.
Dixie började med att jaga hare och lite annat smått och gott, och matte var minst sagt irriterad efter första släpp. Som tur är finns det utrymme för en unghund att syssla med lite av varje, och i nästa släpp var hon mycket med fokuserad och hörsam. Till slut stod hon för en fasanlöpa och fick upp en fasanhöna. 8 på fält! Vi är mycket stolt över vår lilla. Men kanske roligast var Lena och Diva, som gick sitt försa prov någonsin. Efter att ha gått från klarhet till klarhet de senaste dagarna så slog hon till med en 6:a på fält!

2014-09-26
Mycket har hänt sen sist! Tyvärr haar vi blivit efter när det gäller uppdatering av sidan, men då tar vi allt på en gång:

Sommaren:
En fantastisk sommar, som nog de flesta håller med om. Vi hade ingen träningsgrupp i år, utan det mesta av hundaktiviteter var det bara vi. Några tillfällen med Lollo och Avec inför sommarens eftersöksprov. Bea och Abbe klarade sin eftersöksgrenar på första försöket (Abbe tappade en pinne på vattnet, men vi sitter nöjda.) Dixie däremot har inte haft så lätt för det där med spår och vatten. Efter tre försök ligger vi på 8-8, och nöjer oss med det så länge. Eftersom hon är född i slutet på augusti så hinner vi förbättra poängen nästa sommar, så hon förhoppningsvis är lite mer mogen. Hon blir väldigt skeptisk när det står en domare tillsamman med matte vid spårslut, och tycker att det är bättre att lämna kaninen inne i skogen en bit. Andra avkommor har också rasslat in med goda resultat:
Lj Bamse, Lj Avec, Lj Cizzi, Lj C Freja, Lj Chivas (Folke) alla 10 – 10. Boromir 8 på vatten och 10 på spår. Grattis alla!

Hösten:
Vi har hunnit med två vändor på fjället. Först på premiären då vi var uppe på Väktarmon som vi gjort de senaste åren. I år hade vi sällskap av Fredrik Ekberg med Ozzie och ”våran” Folke. Och dessutom en annan Fredrik som trevlig sällskap. En fin vecka med bra med fågel. Hundarna skötte sig, även om Dixie inte riktigt förstod det där med att stå…
Abbe hade några dagar då han var kung, och levererade den ena fågelsituationen efter den andra. Jonna, snart 10 år är fortfarande en klippa, och hittar ofta de enstaka fåglar som ungdomarna missat. Bea har också mognat till en säker jägare, som inte är rädd att ta för sig.

Sen hemma igen och lite vardag. Både Dixie och Doglas och Abbe och hans syskon har fyllt år. D-kulle blev ett år den 28 augusti, och A-kullen blev sex år den 11 september. Grattis till alla syskon!

Vi tog med Dixie till Birger Knutsson för att hon skulle få chans på fågel. och hon fick ett antal fina situationer. Hon börjar förstå vad det handlar om, liten som hon är. Hon har också fått gå på våra egna fasaner här hemma, men det är lite svårare i tät terräng med dålig vittring.

Och nu har vi precis varit upp igen, samma fjäll. Fyra fina dagar. Fem minus på natten, fem plus på dagen, och sol. Oj så härlig det är att komma upp lite senare. Helt ensamma på fjället. Lite mindre fågel, dock, men ganska ok. Sista dagen (i onsdags) kom Micke och Lena upp (Peters bror och svägerska) från Östersund med sina korthår Devon och Diva. Vi hade tio härliga timmar på fjället. Det var den dag vi hittade mest fågel, inte minst Devon. Det vara bara den lilla detaljen med att stå.. Men med lite rutin så kommer det bli kanon! Tack Micke och Lena för sällskapet!

Nu drar fält-säsongen igång. I morgon är det debutantprov här i Västsvenska vorstehklubben. Peter dömer, Ewa är provledare. Alltid roligt att få vara med på debutantproven! Lättsamt, prestigelöst och lärorikt. Ser fram emot det.

2014-04-07
Grattis C-kullen på er tvåårsdag!!!

2014-04-06
Idag har Dixie fått komma till Torebo och till pappa för att träna reviering. Hon vet inte riktigt varför hon ska springa, så det var lite ojämt, minst sagt. Desto roligare blev det när det visade sig att det fanns fåglar att hitta. Då tände det till i den lilla kroppen, och hon sprang mer än vad hon nånsin sprungit. Fåglar lättade, och Dixie tittade intresserat på utan att gå efter. Det kan bli riktigt bra det här.. Tack Fredrik och Margret för en härlig dag!

2014-03-23
Efter en lång period uta så mycket att skriva här, så händer det plötsligt en hel del:
Våra B-valpar fyller tre år idag – grattis!
Ljungbookens Cizzi blev BIM på SVK Västsvenskas utställning i Sätila igår. Stort grattis tll Cizzi och husse Marcus.
Och så C Freja, som har tagit sitt andra 1:a pris på viltspår – bra jobbat!

Nu kommer våren, oh det börjar hända saker. Dixie går på kurs tillsammans med matte. Hon sköter sig riktigt bra, så matte slipper skämmas. Och snart är det dags för valpträff nere i Skåner hos Patrik Sjöström. Glädjande nog kommer A-, B-, C-, och D-valpar att vara med. det ska bli riktigt roligt!

2014-01-05
Gott Nytt År – lite sent…
Nu har lilla Chanti flyttat till ett nytt hem, på försök till att börja med, men vi hoppas och tror att det ska gå bra! Till vår stora gläde hamnade hon hos storasyster Akka hos Peter och Inger i Stugun. det känns jätteroligt, då vet vi att hon får det riktigt bra! Ha det riktigt gott i din nya flock, Chanti!

2013-12-24
GOD JUL!
Efter en intensiv höst får vi nu ett antal sköna och lugna dagar. Vi har inte några vidlyftiga jul-varor, utan vi är hemma med lite påhälsning olika dgagar, dock inte idag, julafton.
Vi bestämde nyss att vi åker upp till Långtora på ett sista prov den 27:e. Passar på att hälsa på Kristina och Kalle och Beas pappa Duncan, där vi dessutom får sova över – tackar!

Lilla Dixie växer och mår bra. Hade vi vetat vad vi vet nu tror jag att hon hade fått heta Ljungbookens Duracell – full fart hela tiden, utom när hon slocknar. Det är så det ska vara, det känns spännande att se vad det blir!
I år har vi faktiskt lyckats riktigt bra med vår fasanutsättning. Det finns rätt så gott om fågel för träning och jakt, senast i söndags var Peter nere med Jonna och hittade ett antal. Väldigt roligt att det funkar. Vi hör samma koncept nästa år – halvvärpta.

Vi fick veta att Ljungbookens Chanti söker ett nytt hem. Hon mår bra, det är inga fel, men familjen har tagit det beslutet. Hör gärna av er om ni vet någon som söker en tik. Hon är alltså född 4 april 2012. Annons kommer efter jul.

2013-11-24
Ytterligare en dag med fasanjakt för Peter och Jonna. Tre fåglar blev det till grytan.
Igår dömde Peter ett prov på Torebo, Ewa var provledare. En trevlig dag, inte minst för att duktiga Mattias med Ljungbookens Charlie kammade hem ett förstapris med 7 på fält och 10 på apporten. Det märks att Charlie och husse är ett samspelt team som har jagat en hel del ihop! Grattis Mattias!

2013-11-10
Idag har det varit en lugn dag för Ewa, Abbe och Diana (Dixie). Peter tog med sig Jonna och Bea och gav sig iväg på fasanjakt, men resten av familjen blev alltså kvar hemma.
En del har hänt: Lille Doglas har fyttat till Sundsvall för två veckor sedan. Vi har fått rapporter att han sköter sig och har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem, tillsammamns med matte, husse och en tax på sex år som blivit den nya lekkompisen. Diana är kvar hemma och börjar komma in i de dagliga rutinerna. Vi kände att det var svårt att kalla henne Diana, så nu har det blivit Dixie. Lättare att använda, faktskt.
Förra helgen var vi på ett särskilt fältprov i Tidaholm med Abbe. han lyckades kamma hem ett andrapris, med 6 på fält. Jätteroligt! Han ska få några chanser till innan säsongens slut. Samma gäller Bea, som har startat ett prov i höst. Hon gick fint, men föll på målsnöret när tuppen som hon stod för gick iväg innan skytt och domare kom på plats. Men, som sagt, några chanser till ska hon också få!

2013-10-21
Oj vad tiden går. En hel månad sen sista uppdateringen. Peter och Bea hade det bra i fjällen ända tills Bea slog sönder sin svans.. Hon gick tre veckor med jätteont i svansen och väntade på att det skulle bli bättre. Till slut insåg man att det inte var något annat att göra, så nu har Bea en mycket kort svans. Men hon mår bra och har inte ont någonsatns, vilket är det viktigaste. Jag undrar om det var så bra det där med kuperingsförbud.. hur många hundar i våra raser har väl inte bekymmer?! Hoppas att ”svansgruppen” i SVK kan bidra på någor sätt!

I helgen var det prov för Abbe upp i Falköping. Han gick riktigt bra, men tyvärr blev det inte någon riktig fågelsituation. Synd, nu finns det inte fler ordinarie prov i år. Men några särskilda prov får det allt bli.
Flera av våra valpar har varit i hetlutften i helgen. Foke startade uppe i Falköping, tyvärr ingen ordentlig fågelsituation, samma för Charlie på debutantprovet. Cinda gick två dagar utan att hitta fågel. Freja, däremot givk till pris i debutantprovet. Ett tredjepris på sin andra start, det är bra gjort! Fåglarn var inte lätta. Nere i Skåne har Bamse startat på fullbruksprov. Det gick bra fram till räven, som ställda till det för honom precis som för så många andra. Det är bara på’t igen för oss alla!

2013-09-26
Husse och Bea har åkt till fjällen. Tur att inte Jonna och Abbe vet vad dom går mise om, fast egentligen tror jag att dom anar…
Helgen som gck startade Abbe på hela elitprovet, ”Skåpet”. Matte hade höga förhoppningar, och vi hade förberett oss väl, trodde vi. Plötligt bestämmer sig Abbe för att inte hämta död någon räv, utan spåra levande vildsvin i stället. Snopet fick man konstatera att provet var över. Men vattnet gjorde han bra!
I stället åkte till Ultstorp och jagade rapphöns på söndagen. En riktigt fin dag. Bea skötte fågel, Abbe med, fast en annan hund ville gärna ha samma fåglar, så det blev inte så mycket av det hela. Men i det stora hela åkte vi hem nöjda och lite blöta.

2013-09-09
Igår var vi bjudna till träning hos Bengt Weirot utanför Tvååker. Abbe och Ewa åkte iväg tillsammans med Fredrik och Folke och Marcus och Cizzi. Bengt hade med sig både Tex och gamla Kruna. En mycket trevlig dag, om än lite för varm för att hundarna skulle ha möjlighet att utnyttja tiden optimalt. Korta släpp och mycket vila. Cizzi och FGolke har en fint klipp i steget båda två! Cizzi hade en mycket fin fågeltagning, medan Folke hade mindre tur, och hittade inte någon fågel. Det syns på Tex att han är mycket medveten om vad han gör på fältet – full fart och fullt fokus. Abbe skötte sig ganska så bra, men ingen toppnotering riktigt.

Tack Bengt!!

2013-08-25
I helgen har vi haft besök från Norge. Dackes dotter och vår Bedas syster, Rakkelskogens Beatiful Fauna, hälsade på tillsammans med matte och husse, Åse och Eivin Saetre. Oj så roligt att träffa dem alla tre! Fauna är så lik Dacke att det nästan blev jobbigt stundtals. En mycket trevlig tik! Tack Åse och Eivin för att ni kom och hälsade på!

2013-08-23
Allt blir inte som man har tänkt.. Riksprovet är inställt, så det blir ingen tripp till Västerbotten för Ewa och Abbe. Synd, men samtidigt känns det bra att vi får välkomna valparna tillsammans.

2013-08-18
Tidigare i veckan satte Avec sina 10 – 10! Grattis! Det går bra nu…
Igår var vi på Västsvenska Vorstehklubbens utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Trevligt sällskap och fint väder. Vi ställde ut Bea, även om det egentligen inte behövs mer nu. Men vad gör man inte för klubben! Bea fick excellent med CK och blev andra tik i rasen.
Nu drar det ihop sig för Ewa och Abbe, som ska åka upp till Riksprovet i Lycksele. Vi åker på fredag, hämtar upp Christina Tall och Duncan på vägen. Det blir spännade. Spännande blir det också för Peter, som blir hemma, och sannolikt får han förlösa Jonnas valpar innan Ewa kommer hem. Så blir det lite tyst på den här sidan ett tag så vet ni varför..

2013-08-11
Med tanke på de resultat våra avkommor levererat så var det inte utan press vi gav oss av till Hunneberg igår.. Glädjande nog så blev dagen hellyckad. Bea i öppenklass tog hem 10 – 10 trots en del störningar och strul. Abbe blev en av två elithundar som tog hel full pott. Han blev dessutom utsedd till att ha genomfört dagens bästa vattenarbete i ekl. Det känns skönt att det gick vägen!

2013-08-03
Idag har vi varit på Väla Kursgård på ”Jakthundens Dag”. P.g.a. sent återbud fick Jonna vikariera som uppvisningshund på hur ett elitvatten ska gå till. Jonna är verkligen en klippa! Det var hennes sista utflykt, nu få hoin vara hemma och se till att småttingarna i magen mår bra.

Vi såg förresten att också Ljungbpookens Baron Stilton har fixat eftersökgrenarna med 9 – 9 i ökl. Grattis Stilton och husse Patrik!

2013-07-29
Äntligen! Abbe har gjort sitt första vattenarbete after svansamputationen. Det blev en lång konvalecens.. Det känns riktigt roligt att äntligen få komma igång, nu när sommaren nästan är över. Dessutom gjorde han som matte sa, vilket var ett plus. Sen gick vi hem och apporterade en gås. Första gången var han skeptisk, men sen tog han den som han skulle.
Bea gjorde sitt första riktiga elitvatten, och klarade det riktigt bra, när hon insåg vad ”ut” betyder.

2013-07-28
Nu rullar resultaten in på vår ”valpars” efterskösgrenar!
Igår på västsvenskas ordinarie prov i Abild fick vi fina resultat för Charlie, Cizzi och Folke. Och Freja nere i Skåne blev bästa vattenapportör i unghundsklassen. Dom här resultaten vet vi så här långt.
Ljungbookens Avec: 10 spår, 8 vatten ökl
Ljungbookens Bamse: 10 – 10 ökl
Ljungbookens Boromir: 10 – 10 ökl
Ljungbookens Charlie. 10 – 10 ukl, 10 – 10 ökl
Ljunhbookens Cizzi 10 – 10 ukl
Ljungbookens Chivas, ”Folke” 10 – 10 ukl
Ljungbookens C Freja 10- 10 ukl
Kanske finns fler resultat, men det här är dom vi vet om.
Som alla kan se fattas våra egna hundar – ribban ligger högt!!

2013-07-23
Grattis Ljungbookens Bamse och Boromir som fixat 10 – 10 på eftersöksgrenarna! Nu börjar det att dra ihop sig inför prov- och jaktsäsong, äntligen! Själva tränar vi inför Beas och Abbes tur att genomgå eftersöksgrenarna, vi får se när det blir av. Först på agendan ligger det ordinarie provet i Abild, men då ska Peter döma och Ewa vara funktionär, så vi får hitta ett annat tillfälle att starta.

2013-07-15
Träning idag med ett antal valpköpare: Lollo och Avec, Marcus och Cizzi, Mattias och Charlie, Fredrik och Folke (och Ozzy) och Jan och Cippo. Roligt att se hur lång unghundarna har kommit! Spännande att se hur det går för dom som är anmälda till prov i eftersöksgrenarna – det ser lovande ut!
Abbe har fortfarande int eläkt i sin svans, så det blev bara ett rävspå, som har klarande som han skulle. Jonna agerade trut-hämtare om någon fågel inte kom in, och Bea hämtade en räv och en trut hon också.

2013-06-19
Efter flera års bekymmer har Abbe fått amputera sin svans. Det visade sig att han har slagit sönder svansen vid ett par tillfällen senast för ca ett halvår sedan. Vi kände särskilt förra säsongen att han var påverkad av sin svans, så det känns riktigt bra att han slipper den.
Nu blir han konvalecent ett par veckor, sen kan vi komma igång och träna igen.

2013-06-16
Nu har Jonna börjat löpa. Vi har bestämt oss för att låta henne få en susta kull, den här gången blir det med Carnbrings Nexor, årets strävhårshane 2012. Läs mer under Jonnas bild på startsidan!

2013-06-09
Riksutställning i Herrfallet. De första vi träffar på parkeringen på söndagen är Lj Boromir med husse Magnus. vi hade hoppats att dom skulle komma, men vi visste inte säkert. Och sen möter vi lilla Lj Cira, som vi inte har träffat sedan husse och matte hämtade henne vid åtta veckors ålder. Hon var på sin livs första utställning tillsammans med husse och matte.
Boromir var först ut, och fick till vår glädje och stolthet sitt första cert. Boro har verkligen växt upp till en mycket stilig hane! Sedan var det Ciras tur, och hon fickett välförtjänt Very Good. En jätte trevlig tik, som alldeles tydligt har hamnat i mycket goda händer.
Bea gick också bra, det blev excellent med CK och ett reservcert. Vi är jättenöjda.
Dessutom, en massa trevligt folk, både gamla kända och nya.

2013-06-06
Idag gick Abbe sitt första viltspår i ökl. Det har gått ganska bra, men dagarna innan det ordinarie provet i Abild idag kändes det minst av allt tryggt. Men han gjorde sitt livs bästa spårarbete, och fick med sig ett förstapris med HP. Domaren sa att han inte brukade dela ut HP, men tydligen var detta ett av de bästa spår han hade sett! Gissa om matte är stolt! Ljungbookens Cizzi klarade sitt anlagsspår med beröm.C harlie gick jättebra, men missade en vilkel, tyvärr. Han får försöka igen, och vi är övertygade om att han kommer att klara det.
Förra veckan var det C Freja som gick sitt ökl-spår, och det gick också bra. Roligt att så många av er tränar spår och lyckas så bra!

Igår hade vi besök av lille Folke (som inte är särskilt liten, faktiskt) för att träna lapport. Han var riktigt i sitt esse, och hämtade båda konstgjorada och äkra fåglar till sin husse. Det kommer att bli bra!

2013-05-13
I helgen hade SVK Södra sin utställning. Ljungbookens Bamse fick excellent med CK, och Ljungbookens C Freja fick excellent. Stort grattis till er! Vi har snygga valpar, det måst man säga!

Här i Roasjö hade vi säsongsdebut med vatten och spår tillsammans med den träningsgrupp som vi har här på söndagar. En trevlig grupp, inte så många, men det betyder ju ordentligt med tid för var och en. När det gäller våra egna hundar så var det bara att inse att allt är färskvara när det gäller träning. Lite strul här och där innan det belv rätt. Lilla Ljungbookens Cizzi var nog gruppen stjärna, som trota att hon är yngst var den som gjorde bäst ifrån sig. Det kan bli riktigt bra!

2013-04-28
Idag har Peter haft med alla hundarna till Östras utställning på Taxinge slott. Efter en trevlig kväll tillsammans med Christina och Calle Tall och Beas pappa Duncan var det dags för utställning, första gången Bea skulle springa runt med husse. Jonna och Abbe fick titta på medan husse förde Bea till sitt andra cert, BIR och BIS 2:a. Husse är hyfsat nöjd, och matte, som befinner sig i andra ändan av landet, önskar att hon hade varit med.

2013-04-14
Nu är vi hemkomna efter en fantastisk helg med åtta av våra C-valpar. vi har varit på fältträning i Tomelilla tillsammans med Patrik Sjöström och hans Cicci. Fina marker och till och med fint vårväder! Lördagen började med mest lek och de flesta av valparna hade ingen aning om varför dom skulle springa där. Men efter hand så ”vaknade ” dom en efter en, och skillnaden på första släppet på lördagen och sista släppet på söndagen var enorm! Alltid lika roligt att se hur mycket som kan hända på bara två dagar.
Det finns jobb kvar att göra, men alla visade stor potential att bli riktigt bar jakthundar, och säker också provhundar, och husse/matte så vill! Det är en ynnest som uppfödare att lyckas hitta så engagerade valpköpare, så vi vill tacka er alla så jättemycket för att ni tar fram det bästa av ”våra” små!!

2013-04-12
Du packar vi för en träningshelg i Tomelilla hos Patrik Sjöström med C–valparna! Åtta valpar kommer, vilket känns jätteroligt! Vi ses!

2013-04-07
Grattis alla C-valpar på ettårsdaen!

2013-03-18
Vi fick just veta att Ljungbookens Bamse blivit klubbmästare, unghund, på SVK Södras KM i helgen. Stort grattis till Bamse och Christer!

20130316
Oj, vilken bra dag det blev på utställninge i Sätila!
Bea fick excellent med CK och sitt första cert, Jonna blev 2:a BIS-veteran, excellent med CK. Ljungbookens Chivas (Folke) fick very good, Ljungbookens C Freja fick också very good, och Ljungbookens Cizzi fick excellent och ett CK. Bästa uppfödargrupp med HP, och 2:a avelsgrupp i rasen med HP. Cippo som också skulle ha varit med lyckades tyvärr skära upp tassen igår, så han var var sydd och bandagerad. synd!

2013-03-09
Idag blev Ljungbookens Avec klubbmästare! Efter en fin dag med många men svåra fåglar var Avec den som gick bäst och som skötte fåglarna bäst. Strort grattis till Avec och husse Lollo!!

2013-02-10
Första B-valpen röntgad (så vitt vi vet). Ljungbookens Bella uppvisade HD A. Skönt! Nu är det dags för oss andra med B-valpar att boka tid för röntgen.

2013-01-27
Lugnt igen när löpningen är över. Nu ligger vi hemma i soffan, husse och matte snorar och nyser och hundarna längtar till hösten..

2013-01-17
Jul och nyårshelgerna är över, och lugnet lägrar sig över gården… Ja det kunde man tro, man så lugnt är det inte när båda tikarna löper samtidigt och Abbe vandrar som en osalig och olycklig ande i huset, dag som natt. Kommer han för nära så smäller det, vilket gör det ännu jobbigare för stackarn. Som tröst fick han följa husse ut i skogen, och där fick har ut sin uppdämda frustration och energi i två fina rävdrev

I helgen hade vi finfrämmande när Ljungbookens Cizzi kom och hälsande på med husse Marcus. Dom behövde lite ny inspriation i apportträningen, tyckte Marcus. Cizzi är duktig, det fattas inte mycket nu. Det är roligt att se ett sånt tajt team! Cizzi tycket allt att vi var helt okej (utom morsan, som skällde ut henne), men egentligen hade hon bara ögon för sin älskade husse. Bra jobbat, Marcus!

2012-12-08
Idag har vi träffat sju av C-valparna (som inte längre är valpar..) på lite träning och umgänge. Freja, Charlie, Cinda, Calle, Folke, Cippo och Cissi kom med sina hussar och mattar. Mycket trevlliga unghundar. Och så roligt att se resultatet av angagerade ägare som tränar sina hundar! Vi tränade lite tillsammans utifrån varje hunds utgångsläge, och kontaterade att stanna-kommandot satt – hyfsat. Vi hoppas att alla fortsätter att träna så det sitter som en smäck!
En mycket trevlig dag tycker vi, och vi hoppas att våra gäster fick med sig något matnyttigt hem.

2012-12-02
Grattis till Ljungbooekn C Freja som blev BIR valp med HP på Södra Vorstehklubbens utställning i Åstorp i helgen! Jättekul!!

2012-11-29
Vardag igen efter en trevig jakthelg hos Kay och Helen på deras marker utanför Laxå. Fortfarande ingen vinter, men det börjar väl dra ihop sig. Det gäller att utnyttja tiden väl.
Lördagen 2:a advent har vi bokat in valpträff för våra C-valpar. Flera är anmälda, förhoppningsvis kommer några till. Det ska bli roligt att få se dom igen!

2012-11-11
En regning och lite sömning dag i lugn och ro. Ganska skönt! Igår var Ewa och Abbe nere hos Erik Larsson i Varberg på fasanjakt. Abbe skötte sig riktigt bra, En bra fågeltagning och en riktigt fin sekundering! Mattis Ragge stod i högt gräs, och Ewa var lite orolig när hon inte såg vart Abbe tagit vägen. Han sekunderar, sade Matti, och Abbe stod lugnt kvar i Ragges fina avance och vid flog. Skönt när det funkar!
Peter var markvärd och skytt för engelska fågelhundar som hyrt in sig på Birgers marker i Alingsås. Också en bra dag. Han kom hem med en fin tupp, som Jonna lokaliserade efter ”engelsmännen” avslutat sin jakt.

2012-11-04
Äntligen – Peter är nu färdig och auktoriserad jaktprovsdomare! Efter en intensiv höst är det klart, och han kan pusta ut ett tag – innan uppdragen börjar dugga in.

2012-10-24
Ljungbookens Abbe – bästa fullbrukshund 2012!
Efter ett mycket trevligt fullbruksprov hd Olofssons i Tidaholm kan vi stolta konstatera att Abbe slog till med ett förstapris och blev bästa hund på provet. Abbe var på ”g” och inspirerad och lyckades manövrera sig igenom moment efter moment utan några större fadäser. Flera mycket duktiga hundar missade tyvärr något moment, och därmed är man ju ute ur leken. Otroligt hur nervpåfrestande ett fullbruksprov kan vara! Grattsi till Åse Kytte med Russel och Viktor Paulsson med Vilda som rodde hem ett första respektive andrapris!

Livet har varit otroligt hektiskt i höst, med både Peters domarutbildning och andra saker i livet som hänt. Peters aspiranttjänstgöring är nu avklarad, och vi hoppas att snart få bekräftat att han är färdig jakprovsdomare även på fält. Nu är årets ordinarie provsäsong över, så nu hoppas vi på att få ägna oss åt lite jakt och åt annat som fått stå åt sidan de sista månaderna!

2012-09-28
Snart är september över, otäckt vad fort det går! Peter är uppe i Miitådalen och genomför sin förhoppningsvis sista elevtjänstgöring för att bli jaktprovsdomare. Ewa och hundarna är hemma. I morgon ska Abbe träna inför fullbruksprovet tillsammans med Björn och Kaksi och Carl och Kola. Det är välbehövligt, för det var ett tag sedan. Sen blir det till att ladda för Riksårovet i Skåne helgen därpå. Bea ska starta sitt första prov, det blir spännande..

2012-09-16
Helgens begivenhet, odelat elitprov i Alingsås, blev en kortvarig historia för Abbe, som på första momentet valde att inte bära tillbaka räven- Man ska aldrig sluta att förvånas – räven har bärgats varje gång de senaste åren, men inte nu inte.. Så matte fick slappna av och agera fotograf resten av provet. Jonna, däremot, gjorde det som förväntades och var med i matchen efter eftersöksgrenarna. Efter en lång dag på fältet kom vi dock hem med ett eg även för Jonna, som inte fick någon fågelsituation under dagen. Ja, ja, det går inte alltid som man skulle önska. Peter säger att Jonna har gått sitt sista prov, vi får väl se…

2012-09-09
Nu är vi tillbaka hemma efter nästan tre veckor ”on the road”. Efter domarkonferens respektive kick-off möttes vi på Östersunds station och åkte upp till Jormvattmet för fyra dagars jakt på fjället. Det var bättre än vad vi hade förväntat oss, även om tillgången på fågel var långt ifrån det vi hade förra året. En av dagarna jagade vi tillsammans med Ceciila och Bosse, som är Jonnas uppfödare. Efter fyra dagar hade vi fällt fågel för alla vår hundar, inklusve för Bea. Hon skötte sig utmärkt, och hanterade fågel på ett sådant sätt att det kändes möjligt att fälla två ripor för henne. Hon klarade även fällning och apportering av varmt vilt på ett bra och sansat sätt – kul! Förutom Cecilia och Bosse träffade vi flera andra vorsteh-vänner, både från Västsvenska och Södra Vorstehklubben.

Efter Jormvattnet åkte vi upp till Arvidsjaur och till Norrveckan, inklusive Ladypokalen. Peter gick elev tre dagar med olika erfarna skogsdomare. Ewa startade Abbe på Ladypokalen. Tyvärr var det inte så lätt att hitta fågel, särskilt på fredagens prov. Ingen i Abbes parti kom för fågel, och dessutom drog Abbe på sej en ordentlig vattensvans, så att efter halva dagen slutade han springa. Svansen gjorde att han inte kunde starta på söndagen heller, så Ewa startade Jonna i stället. Jonna gick riktigt bra, men i fågelsituationen visade det sig att Jonna nog lyder husse bättre än matte – hon reste fågel och gick efter en bit, tillräckligt långt för att bli underkänd som elithund.. Så just nu känner vi oss revanschsugna, det blir nog till att åka upp nästa år igen.

Efter provet hade vi några dagar på oss för ytterligare jakt. Vi åkte upp till Arjeplog för att jaga skogsfågel. Första dagen fick vi två tjäderhönor för Jonna, den första efter ca 1½ minuts släpptid. Abbe var inte helt återställd och gick ganska ojämnt, och Bea jobbade på, men utan att hitta någon fågel. Andra dagen skulle vi upp till samma marker, men då krockade vi med ett gäng älgjägare och fick söka oss till nya marker. Tyvärr blev det ingen utdelning den dagen, även om Jonna hade en rejäl tjädertupp på vingar. Den gick upp för långt bort för att kunna fälllas, tyvärr. Abbe reste en järpe, också den utom skotthåll. Och mer blev det inte. På grund att det tycktes finnas älgjägare i varje buske drog vi oss hemåt en dag tidigare än vi hade tänkt.

Så nu är vi alltså hemma igen, och börjar förbereda oss för nästa aktivitet, som är det odelade elitprovet i Alingsås nästa helg. Både Jonna och Abbe är anmälda, och vi hoppas att Abbe ska vara återställd så att han kan starta.

När vi kollade igenom mailen så hade vi fått ett mail från matte till Abbes brorsa A-Tolstoj (”Tolle”). Tolle fick ett nytt hem i Dalarna för några år sedan, och vi har tänkt på honom ofta och undrat hur han har det. Nu fick vi veta att han sköter sej, och vi fick också några fina bilder – kolla under hans flik så får ni se. Roligt att höra ifrån de valpar som vi inte träffar eller vet så mycket om!!

2012-08-18
Grattis Boromir till fina resultat på eftersöksgrenarna! 10 på spår och 9 på vatten. Bästa spårhund i unghundsklass!

2012-08-16
Oj vad tiden går fort nu! Snart dags att dra norrut. Peter ska upp till domarkonferensen ipå Bruksvallarna, så han åker iväg med hundar och husvagn i början på nästa vecka. Ewa får ansluta med tåg lite senare. Vi hoppas på hyfasd jakt, det är ju fortfarande oklart om markerna stängs eller inte.. Oavsett vad som händer så ska vi upp till Arvidsjaur och till Ladypokalen och Norrveckan. Peter ska gå domarelev, och Abbe och Ewa är anmälda till Ladypokalen och ytterligare en dags skogsprov. Det ska bli riktigt roligt!
Helgen som gick var vi nere på SVK Södras eftersöksprov. Peter dömde unghundarna. Där träffade vi Bamse, som är en go kille. Roligt att han verkar känna igen oss!
Såg på fecebook att Ljungbookens Albin Amiral har klarat eftersöksgrenarna med 10-9. Vi såg också hans namn på anmälningslistan till Mittådalen – vi håller tummarna, Henrik och Albin! Och samma gäller Bella, som också är anmäld till samma prov tillsammans med husse Mikael. Boromir har också fixat sina eftersöksgrenar vet vi, även om vi är lite osäkra på siffrorna.
För några dagar sedan fick vi också rapport att Ljungbookens B Sixten, som varit konvalecent efter en operation, börjar komma igång på allvar – roligt att höra!
..och så har vi varit och hälsan på Ljungbookkens Calle, som inte bor så långt härifrån. Vilken charmknutte! Roligt att se att han har det så bra!

2012-08-04
Nu duggar det tätt med resultat på eftersöksgrenarna. Bea fick 9 på vatten och 10 på spår hemma hos Matti och Anette i torsdags. Och nu har Ljungbookens Bella fått 10 på spår och 7 på vatten. Ljungbookens Boromir kammade hem en massa rosetter på utställninge i Berga idag. Han fick excellent med CK och blev BIR och BIR 2:a Jättekul att ni är så aktiva, och att det går så bra för er!

2012-07-29
Dagen efter eftersöksprovet i Abild. Peter var domare och Ewa funktionär. Åska och ösregn i början på dagen, men sedan blev det lite bättre.. Många bra hundar. Det är alltid roligt att vara md unghundarna, och i år träffade vi flera nya medlemmar som debuterade.
Ljungbookens Charlie kom med husse Mattias för att kolla vad han behöver lära sig om han vill vara med nästa år. Charlie är en charmknutte – precis som han alltid varit!
Idag fick vi veta att Ljungbookens Bamse gått prov i eftersöksgrenarna igen, och fått 9-10 i ukl och 10-10 i ökl. Bravo, Bamse!! På samma prov kontrade Kajsa med 10 – 10 i ökl, hon okcså. Duktiga hundar, och duktiga förare – vi är så stolta!

2012-07-22
Fick just höra att Ljungbookens Kajsa och Ljungbookens Bamse idag har startat sina första etersöksprov. Kajsa fick 10-10 och blev bästa spårhund i ukl, Bamse fick 10-9. Jättestort grattis! Grattis även till pappa Duncan som på samma prov fick 10-9!

2012-07-21
Årets första eftersöksprov avklarat. Abbe och Jonna klämde till med 10-10 i ekl, medan Bea, som för tillfället är i höglöp, vimasade lite mer än vanlig, och fick 9 på spår och 8 på vatten. Provet gick av stapeln i Roasjö, men på nya marker och i nytt vatten. Många startande hundar var vi, och hela dagen gick åt. En bra dag med sol och goa vänners sällskap!

2012-07-08
En lång och innehållsrik helg till ända. Fredag och lördag var vi på utställning i Tvååker med Bea. Fredag blev det Very Good, och lördag Excellent med ett CK. Nyttigt för Bea att få vara ensam utan mamma och bror, och med så mycket som händer runt omkring.
Dessutom har vi varit ”valpvakter” åt Chivas, som numera heter Folke, och bor i Fritsla. Hans familj skulle bort över helgen, så han har varit här. Jättekul att ha honom hos oss. Mycket bus! Och idag på förmiddagen kom Cinda förbi med husse och matte. Peter och Cinda tränade lite spportering, men sen fick hon träffa sin brorsa och sin mamma. Skulle tro att både Cinda och Folke sov gott efter den syskonträffen!

2012-07-01
Idag var vi på internationell utställning i Borås och ställde ut Bea. En italiensk domare som tyckte om Bea och gav henne excellent med CK och CACIB. BIR blev hon på kuppen, och bland de sju bästa i gruppen. En lång, men rolig dag blev det.

2012-06-28
Vi fick just höra att Ljungbookens Buddy också blivit godkänd i anlagslkass på viltspårsprov. Grattis Buddy!

2012-05-20
I helgen har tre av våra B-valpar fått godkänt viltspår i anlagsklass. Grattis till Boromir, Bella och Bamse!!

2012-05-07
Ljungbookens Bella är utställd med excellent + CK. Grattis Bella, Maria och Micke!

2012-04-30
Valborgsmässoafton. Fint väder och fint besök. Baron Stilton var på besök med sin familj. Vi tränade apport, spår, vatten och utställning tillsammans. Stilton är duktig och han har en duktig husse, så det här kan bli riktigt bra! Snart ska vi ses igen på Södras utställning i Landskrona…

2012-04-09
Oj, tolv valpar blev det! läs mer under ”Jonnas parning”

2012-04-02
I helgen har Abbe och Ewa varit i Skåne på träningshelg med ”Kvinnor av Rätt Kaliber”. Vi tränade apprtering, dirigering, reviering och fick avsluta helgen med en fin fågeltagning på en fasan. Mycket trevligt och inspirerande. Nya tips för träning inför årets säsong.

2012-03-26
Utställning i Sätila i lördags. Bea fick ett excellent, vilket vi är mycket glada för, förstås. Vi mönstrade henne också, och fick 9-10, vilket också känns bra! Vid KM i apportering hämtade hon räven utan att blinka, medan storebror Abbe valde att pinka på den i stället.. mindre bra!

2012-03-19
Vi har haft en fantastisk helg nere i Tomelilla. Valpträff med Stefan Nilsson som markvärd och instruktör. Mycket roligt att träffa alla er som kom. Sju valpar från B-kullen och dessutom pappa Duncan och Abbe med syrran Avec.

Duncan och Boromir Bea

Baron Stilton Boris

Duncan och Bästa Kajsa Bamse

Buddy Avec

 

2012-03-11
Ett härlig dag och ett härligt vårsläpp i Varberg hos Erik Larsson. Bea har en fin aktion och var nog dagans lydigaste. Abbe var inte lika lydig, men han stannade i alla fall på hare, vilket känns mycket bra! Jonna fick ligga i bilen, stackarn, men vi vill inte riskera nåt. Matti och Anette var också med med Bruttan och Ragge. Fantastiskt att få såna här dagar med goa vänner!

2012-02-26
En underbar vårvinterdag. Vi tog med oss allihopa ut på lite apportträning. Det gjorde gott. En del slarv till at börja med – åtminstone Abbe och Bea blev lite uppspelta, men det blev riktigt bra till slut!

120129
En härlig sista jaktdag för säsongen. Inget fällt, men fåglar i luften, färska spår och spillning. Strålande sol, några grader kallt, och lagom mycket snö på marken. Alla skötte sig fint, så vi är nöjda trots att vi återvände tomhänta.

120126
Sådär, nu har Jonna börjat löpa. Så då räknar vi med att åka ner till Danmark och Duco om drygt två veckor. Spännande!!

120123
Vi går i väntans tider – på att Jonna ska börja löpa. Hon har dragit på det lite, men vi hoppas att det snart ska vara dags för henne att åka till Danmark och till Arne och Duco. Bea löper sedan en vecka tillbaka. Abbe får det tufft ett tag framåt…

120108
Idag blev en trevlig dag! Det började med att Bea fick sitt första CK på My Dog, och sen blev hon BIM. Sen åkte vi ner till Varberg och släppte våra hundar. Bea stod för, reste och respekterade en fasantupp. Som sagt – en bra dag!

120107
Idag har vi varit på My Dog i Göteborg och ställt ut Bea. Det gick bra – ”excellent” och bästa juniortik. Fin kritik, lovande unghund, skrev den finska domaren. Vi träffade också Ljungbookens Bella för första gången sedan hon flyttade till Gotland. hon och matte Maria hade åkt över till utställningen. Så roligt att träffas – Bella är verkligen en jättefin tjej, liknar sina syskon. Bella fick ”Very Good”, och jättefin kritik. Hon behöver tappa lite hull, så blir hon farlig.

120103
Ett nytt år har börjat, och det känns alltid spännade när man tänker på hur det nya ska bli. Förhoppningsvis ett gäng valpar framåt våren.
Idag fick vi syn på Ljungbookens Buddy på SVT:s Anslagstavlan. Han och husse finns med på inslaget om hundpass. Tänk, att vi fått en TV-kändis i familjen!
Till helgen åker vi till My Dog, det är Bea som ska ställas ut både lördag och söndag. Bella kommer också, det ska bli jättekul att träffas!

111226
En lugn och skön julhelg är till ända. Helgen innan jul var vi hos Erik i Varberg, och fick chans att gå på lite fasaner på hans fina marker. Abbe, som då var nyopererad (tagit bort en ofarlig knöl på armbågen) fick gå i koppel, vilket han inte var nöjd med. Jonna och Bea skötte sig utmärkt.
Tyvärr har det varit svårt att få såret efter Abbes operation att läka, det ligger så dumt till. Så han har krage och koppeltvång fortfarande, stackarn.
Men nu har vi alltså haft en härlighelg, med mest inneaktiviteter, pga tråkigt väder. 8 grader och regn idag..

God fortsättning på er alla!

111207
Då har vi bestämt oss för att para Jonna en sista gång i vår. Gyvellunds Duco blir pappa. En mycket trevlig och duktig hund som vi tror blir ett bra komplement till Jonnas gener. Det är lika svårt varje gång, och det blir en kombination mellan vad hjärnan säger och vad magkänslan säger. Kolla in under ”Aktuella parningar”.

111203
Ett riktigt ruskigt väder i helgen! Vi skulle ha startat ett sista prov i morgon med både Jonna och Abbe, men det är så mycket vatten i markerna så att det går inte att ta sig fram. Så provet ställs in, och därmed är sannolikt provsäsongen över för i år. Men vilken säsong vi har haft! Abbes två starter i ökl som tog honom upp i ekl, Fullbruksprov, elitprov i Skåne och detta avrundat med en jättelyckad utställning i Skåne. Man kan allt känna sig nöjd!

111126
Utställning i skånska Åstorp. Tre av vår B-valpat ställdes ut, och alla tre, Bea, Buddy och Bästa Kajsa fick excellent med HP. Buddy blev bästa strävhårsvalp. Jätteroligt för oss alla tre!

111119
Idag har vu haft en fantastiskt rolig dag. Valpträff md 7 valpar på plats. Tyvärr saknade vi Boromir, Bella och Tress, men de övriga var på plats. Duktiga, trevlig hundar och dito mattar och hussar!

Det är inte så lätt att få alla att titta åt samma håll!

111113
En lugn helg, provsäsongen är över. Jonna har varit ute med Peter i skogen, kom hem tomhänta. Tyvärr har Jonna ont i en sporre, hon får nog vila ett tag nu.. Nu ser vi fram emot nästa helg, då vi har valpträff för B-valparna. det verkar som ganska många kan komma. Det ska bli kul – välkomna!

111106
Igår var vi nere på sena elitprovet i Skåne och startade Jonna. Hon fick sej ett andra pris, och vi fick en trevlig dag med goda vänner. Roligast var det att träffa Ljungbookens Bästa Kajsa och hennes matte Jessica, som gick med oss hela dagen.

111030
Grattis Duncan till ditt förstapris, och till klivet upp i ekl!

111027
Nu har vi äntligen fått till ett datum för valpträff för våra B-valpar. Den 19 november här hemma tränar vi apport, stanna och lite allmän lydnad. Hoppas att så många som möjligt kan komma! Och till våren har vi fixat en helg med fältträning – snart är det vår!!

Och på söndag ska vi till Alingsås och Abbe ska gå sitt första prov i ekl, det känns lite högtidligt! Christina och Karl-Åke kommer ner med Duncan – han startar också i Alingsås. det ska bli roligt att se ”pappa Duncan”!

111023
Nu rullar det på! Abbe fick sitt andra 1:a pris i Ökl idag, och är därmed uppe i Ekl. Så roligt!! Synd bara att syrran Avec, som gick precis lika bra, inte fick någon fågel. Men det tar hon nätsa gång – heja Avec!!

111016
Oj, vilken intensiv helg! Peter har på torsdag och fredag varit instruktör på fält för debutanterna. Många bra hundar, som sedan gick debutantprovet lördag – söndag. Och flera gick till pris. Peter har sedan varit elev båda dagrna, så nu är han trött i kropp och knopp.
Abbe slog till med ett förstapris på fältet idag!! 7 – 10, 170 p. Vi är jätteglada, förstås!

111008
Citat från Maria Ringboms facebook:
”Idag gjorde (Ljungbookens) Bella (vår strävhåriga Vorsteh tik på 7 mån) debut i utställningsringen och fick följande kritik:
7 mån valp i högsta hull. Trevligt och livfullt uttryck. Bra bett. Bra ögon och öron. Välvinklad fram och bak. Bröstkorgen ännu ej utvecklad. Bra rygg och svans. Rör sig för åldern bra. Bra päls.
Får vi bara bort babyhullet så är hon en kanonhund sa de ;o) Är mycket nöjd och hon skötte sig exemplariskt och tyckte allt va latjolajban ♥”
Grattis Bella!!!

110930
Bea kan också bära räv..

110926
Fullbruksprov 2011 avklarat! Abbe fick ett andrapris. Vi är jätteglada! Grattis Emelie och Doris till sitt förstapris och till årets fullbruksvinnare!

räven bärgad

110918
Oj, vilken jakt vi har haft! Först fjälljakten, och sedan skogsfågeljakt utanför Hede. Efter en underbar fjälljakt sa vi att vi inte förväntade oss en lika bra skogsfågeljakt, och att det var helt ok. Men vi har haft det fantastiskt. Mycket fågel och hundar som har skött sig bra. Fem ripor, sex orrar (två tuppar och fyra hönor), en tjäderhöna (som vi fick sista timmen innan vi åkte) och två stiliga tjädertuppar. Abbe kom upp till jakten med begränsad erfarenhet på skogsfågel, och stötte mycket första dagarna. Men innan veckans slut så hade han fattat galoppen och var mer försiktig, vilket gav utdelning. Jonna är en erfaren jakthund, och skötte sig – som vanligt – galant. Bea har varit i Hälllefors hos Peters föräldrar, lite för tidigt för henne att jaga skogsfågel.

Första orrhönan – alldeles vid vägkanten

På vägen upp till Hede fick vi träffa Ljungbookens B Sixten hemma i Ljusdal. Han är jättefin!

110907
Fjälljakten avklarad. Vilken vecka vi har haft!! Mycket fågel (mycket lämmel) och hundar som skötte sig. Kan inte bli så mycket bättre! På lördag åker vi igen – då är det dags att pröva lyckan på skogsfågel.

110822
Igår var vi nere hos Stefan Nilsson tillsammans med ett gäng från Trollängens kennel. En lång och intensiv dag där Abbe fick kolla sin uthållighet på fältet. Vi är mycket nöjda med att han skötte fågeltagningarna utmärkt och dessutom stannade på hare! Jonna tyckte att livet var mycket orättvis, där hon gick i koppel med husse hela dagen. Bea noterade nog inte agendan för dagen – men trevligt var det!

Nu laddar vi för fjälljakten!

110811
Det går bra för våra A-valpar! Fick just veta att Amira uppe i Karlstad fått 10 -10 i ökl. Och sedan tidigare har Avec 9 -10.
Kul att höra att dom håller på! Grattis Karin och Amira, och Lollo och Avec!!

110807
Abbe, som konstrat med räven den sista tiden, fixade 10 – 10 i ekl uppe i Hunneberg! Och dessutom blev han bästa spårhund, helt ortoligt! Vi är så stolta!


Tre generationer hemma hos Christina Tall: Ljungbookens Boromir hälsade på farmor Dimma och Pappa Duncan

110804
Al
bin Amiral har inte bara fått 10 – 10 på eftersöksgrenarna – han har även fått 10 – 10 på exteriörmönstringen i Fäviken! Jättekul! Grattis Albin och Henrik!!

110803
Vi har varit i Skåne och träffat fyra av våra valpar. Mycket roligt.

Bästa Kajsa Buddy Bamse Baron Stilton

Fick också höra att Albin uppe i Duved fixat 10 – 10 på eftersöksgrenarna. Grattis!

110721
Funktionärsprov i Abild i går. Eftersökgrenarna avklarade för både Jonna och Abbe. Jonna fick 9 på spår och 10 på vatten, Abbe tog hem 10 – 10 i ökl. Han försökte sig på ekl också, men bestämde sig för att räven fick ligga kvar i skogen… Vi gör ett nytt försök längre fram.

110717
I veckan var vi hemma hos Anette och Matti ett par dagar med husvagnen. Hundträning med hallänningarna, god mat och en massa prat. Trevligt, trots regn. På vägen hem stannade vi i Tvååker på utställningen. många vänner var där – Trollängarna (Ragge och Bruttan) blev BIR och BIM på fredagen. Lilla Rakel blev också BIR i sin ras. Jättegrattis!

Och i morse åkte Cissi och Bosse hem efter att ha varit här över natten. Träning, förstås, grill och sent natt-prat. Deras hundar är jätteduktiga, raketen Diablo och duktiga Kamé. Våra egna sköter sig också bra. Bea apporterar på land och i vatten – full fart. Kul att ha tid att umgås med vänner!

110711
Semester – ledigt, hundträning, umgänge med likasinnade. I morgon i Alingsås hos Göran och Anne, senare i veckan åker vi ner till Matti och Anette.

110703
En mycket trevlig helg går mot sitt slut. Vi har tränat fullbruk här hos oss i Roasjö. Bra hundar, trevliga förare och bättre väder än väntat! Men nu är vi trötta. Bilder kommer när jag är lite piggare…

110630
Åters första riktiga dopp avklarat för Bea och för Ewa. Jonna och Abbe har premiärdoppat för länge sedan!

110626
En härlig midsommar är över. Lugn och ro med svärföräldrarna på besök.

110619
Peter har varit i Upplands Väsby på preperandutbildning för att så småningom bli jaktprovdomare. Han kom hem godkänd efter trevliga och intensiva dagar. Nu blir det elevtjänstgöring och sedan aspirant. Det lär bli fler helger då frun och hundarna får klara sig själva.

110612
Nu har vi genomfört vår träningshelg på Väla, enligt gammal god tradition. Som det brukar blev det riktigt många som komt till slut. Erik och Stefan trivdes i alla fall..

Fast jag tror inte att Abbe och Jonna tyckte det var riktigt optimalt. Både matte och husse var funktionärer, så det blev mycket väntan i husvagnen. Lilla Bea fick mycket nyttig social träning med både nytt folk och nya hundar. Martin var snäll.

110606
Avslutning på vårträningen. Räven ska övervinnas!


Kola avvaktar – Avec är på! För Jerker och Frej går det som en dans..

110604

mycket bus nu för tiden

110528
Jag har fått en ny kamera! Jag var tvungen att terrorisera mina träningskompisar i måndags.


Det var första vattenträningen – alla skötte sig bra!!

11-05-07
Idag har vi tränat fullbruk! Cissi, Elin, Göran och Helén var här. Gassande sol på hygget, duktiga hundar, första doppet för hundarna. Elins lilla Nixie slapp bada – men hon noterade allt som skedde.

2011-04-23
Erik och Elsy var här på påskdagen för att ljuga lite och besiktiga de små. Trevligt!!

2011-04-19
Träningssäsongen är igång! Igår hade vi första träffen på vårträningen. Ett gott gäng samlades här hos oss: Mikael och Magda, Andreas, Jerker, Lollo och Lille-Mor. Och för dagen dök Cissi och Elin upp med Kamé och Elins lilla nya valp, som bara är 8½ vecka! Abbe hade lite svårt att koncentrera sig, valpen var roligare än matte – vilket var mattes fel, säger Peter (förstår inte vad han menar). Det är kul med ett gäng så lydiga hundar som bara funkar ihop direkt!

2011-04-11
Ewa & Abbe har varit på träningshelg med Kvinnor av rätt kailberg (KaRK). En toppenhelg men mycket bra instruktörer, många duktiga hundförare, mycket garv och mycket lite prestige inblandat. Dessutom ett helt fantastiskt vårväder. Med på helgen var också Karin med Ljungbookens Amira. Mira är en duktig hund och Karin är en duktig förare – kul att ni var med!

Efter en vinter med lite stimulans (se nedan) både för hundar och förare känns det kul att komma igång och bli peppad att jobba på.

2011-04-02
Abbe känner sig nog lite understimulerad..

2011-03-24
Valparna har kommit – se Jonnas ”egen” ruta!

2011-03-20
Livet (hundlivet) hadlar nu mest om att vänta på valpar. Till veckan kommer dom! Söndag 27/3 är dag 63, men vi tror att det blir lite tidigare. Jonna är helt löjligt tjock – se bild under hennes egen rubrik på sidan!

Peter har varit hos Anders Landin idag, han är med som assisterande instruktör på en av Anders´ träningsgrupper. Och snart drar det igång med fler träningsgrupper i VVK:s regi. Det känns bra att få komma igång! Abbe & Ewa åker ner till Skåne på träningshelg i början på april tillsammans med ett gäng brudar. Skoj!

2011-02-27
Efter en frustrerande stund vid TV:n och skid-VMs dubbeljakt tog vi en lång promenad i skogen. Det börjar kännas att våren närmar sig, även om vi har en dag kvar i februari. Abbe passade på att doppa sig i sjön – det blev dusch när vi kom hem!

2011-02-06
Vi är inne i en lugn tid, inget särskilt på agendan. Tänkte mycket på Tilda igår, hon skulle ha fyllt tio år…

Alla mår bra och livet rullar på. Lollo och Lotta var här med Avec och Furia och förgyllde vår tillvaro en kväll. trevligt! Tänker också lite extra på Anette och Matti och hoppas att dom mår bra.

2011-01-24
Då var det avklarat! Jonna är parad efter konstens alla regler. Nu håller vi alla tummar! Duncan är en mycket trevlig hane, som verkade överlycklig över detta hedersuppdrag. Ung som han är gjorde han ett bra jobb. Jonna var lite svalare, men protesterade inte (inte så mycket i alla fall).

Nu är vi hemma igen. Abbe är fortsatt olycklig och jobbig – det blir skönt när löpet är över…

2011-01-21
Nu är det dags att åka till Duncan. Hoppas att allt går vägen.

Abbe tycker att livet är lite bedrövligt just nu. Jonna luktar väldigt gott, men han får inte gå nära, inte för matte och husse, och inte för Jonna heller. Han får tröst av katten Sixten, som gärna klättrar i Abbes skägg…

2011-01-17
jonna löper…

2011-01-07
Jonna fick sitt tredje cert på My Dog i Göteborg, och har nu sitt utställningschampionat! Husse är inte så mycket för utställnignar, men nu är han (vi) mycket nöjda att vi åkte dit! Grattis till flera resultat bland våra kompisar, bl.a. Anette och Matti som gick hela vägen med Ragge som BIR och Geischa som BIM.

Nu kan Jonna få börja löpa när hon vill – Duncan väntar…

2010-12-04
Nu är provsäsongen över. Jonna lämnar säsongen som jakchampion, och vi har planerat att para henne vid nästa löp, sannolikt i januari. Den ”utvalde” är Kiefer´s Duncan.

Abbe har tre 2:a pris med sig i bagaget, varav det senaste ifrån 3/12. då vi gick ett särskilt prov på Torebo. 6:a på fält, vilket är helt ok, tycker vi. Han börjar mogna…

2010-10-20
Hardrev!

Abbe startde på Skåneprovet i lördags. Han gick riktigt bra, sökte av betfälten med bra fart och stil, hittade rapphöns som han skötte (om än lite oprecist). Och så var det bara fråga om att tiden skulle räcka till. Tror ni inte att det kom en har-jä… rusande över fälet med partern efter. Abbe tyckte att han nog behövde hjälpa till att jaga iväg haren. Och så försvann allihop över ett krön.

Adjöss! Vi tar det nästa gång!!

2010-10-11
I helgen var vi i Skåne och gick fullbruksprov med Jonna. Hon bärgade ett första pris efter två tuffa dagar!

Ett mycket trevligt prov med fantastiskt duktiga hundar! Nio starter, sju pristagare, vara sex 1:a pris!

Ett jättegrattis till Jonnas uppfödare. Cecilia Linder Karlsson, som blev fullbruksvinnare tillsammans med Vijaga Kamé!

2010-10-03
Ljngbookens har fått en champion! Fredag den 1 oktober på Hallandsprovet kammade Jonna hem sitt andra förstapris i elitklass. Därmed är hon svensk jaktchampion! Vi är jätteglada och stolta över Jonna!!

2010-09-24
Peter hade sån tur att han blev medbjuden till en kort men intensiv fjälljakt. Han och Jonna åkte med Erik + Kreon och Lars + Sussie upp till Jormvattnet onsdag morgon och kommer hem på söndag kväll. Abbe och Ewa är hemma och är jätteanvundsjuka. Hoppas ändå att dom får en fin jakt – hittills verkar det ha gått bra!

2010-09-11
Tack, Dacke och Tilda för underbara år!


Igår, den 10 september sade vi adjö till Dacke och Tilda. De fick gå tillsammans till bättre jaktmarker. Tilda har under den senaste tiden visat att hon inte mått så bra, och vi har undrat hur länge vi skulle kunna ha henne kvar. Sedan blev Dacke sjuk under sommaren. och för honom fanns inget alternativ. Vi ville att han skulle få sluta medan har var lycklig och mådde någorlunda. I det läget insåg vi att Tilda, som älskade sin bästa kompis Dacke, skulle få det jättejobbigt utan honom. Vi bestämde oss för att de skulle få fortsätta att vara tillsammans.

Dacke skulle fylla 12 och Tilda närmade sig 10 år. Vi saknar dem oerhört!

2010-09-06
Oj, vilka trötta hundar vi har! Vi har jagat hela veckan, framför allt för att Abbe skuklle få kläm på det här med skogafågeljakt. Det är inte lätt, men vi fick fälla en orr-höna i torsdags i alla fall. Och så var det dags för skogsprov i lördags. Jättefina marker, trevligt umgänge, men svårt att hitta fåglar. Inte bara beroende på fågeltillgången – det fanns fåglar i markerna – men orutinerade hundar, varmt och soligt väder utan vind och lite oflyt. Abbe hade nog jagat för mycket under veckan, så han var svår att få igång. Jonna, däremot, gick riktigt bra, men fick inte riktigt möjlighet till en fågeltagning. Synd! Men som sagt, det är inte lätt. Tack Lasse Ekman för att vi fick vara på dina fina marker!

Sen åkte vi till Birger igår för att släppa på fält. Idiotiskt egentligen, med en så slutkörd hund som Abbe var efter all skogsfågeljakt. Han slöt sina öron och sprang, utan att ta hänsyn till sin mattes förslag på upplägg. Matte blev arg! Jonna var väl inte riktigt i slag hon heller, men hon sköter sig ju för det mesta. Det blev i alla fall fågel för båda, vilket är vikitgt inför säsongen. Avec var ockaå där – hon går lika bra som hon brukar, snyggt att se!

Nu har vi lovat Jonna och Abbe att få villa ordentligt. Så i kväll tar vi med Tilda på lite andjakt. Hor är nog ganske sugen på det.

2010-08-30
Vi har haft en fantastisk helg med Helén och Kay i Laxå. Skogsfågeljakt på jättefina marker. Många fåglar såg vi, en orre fälldes för Jonna. Abbe, som skulle behöva få en fågel fälld, hittade några tjädrar, men dom lättade lite för snabbt för att skytten skulle hinna fram. Jakten avslutades med att Tilda skulle få en chans att springa av sig sista halvtimmen. Efter ett tag hittade hon en löpa, följde den, och fattade stånd i en hyggeskant. Peter var beredd, och på kommando avancerade Tilda som en blixt. En jättetupp lyfter, vänder och flyger rakt över Tildas huvud och in i skogen igen. Det var väl inte vad Peter hade förväntat sig.. En mycket smart tjäder. Det var som Kay sa – det är väl så han har blivit så gammal.

Tack, Kay och Helén för en fin jakt!

2010-08-23
Abbe fixade eftersöksgrenarna i elit: 9 på vatten och 10 på spåret. Vi är mycket stolta över denna kille som ännu inte är 2 år fyllda… Grattis övriga som deltog på provet: Göran med Ställa, Helén med Gizza och Christer med Linus och Philip. Bara nior och tior rakt över. Och tack, Benny för din domarinsats!

2010-08-21
Idag var vi på utställning i Vårgårda på Doggydagarna. Regnigt värre!! Vi tog med oss gamle Dacke, eftersom det skulle vara examination av domare, varav en ”behövde” en långhårsvorsteh. Dacke rodde hem ett gäng rosetter igen, fick CK och bler BIR (bäst av ett enda långhår…). Han tyckte det var fantastiskt att han fick vara den som följde med husse och matte, och dom andra fick vänta i hundgården hela dagen. Men innan vi var färdiga för dagen längtade han nog hem…

Avec fick sitt andra cert på utställningen – Grattis Lollo och Lotta!

2010.08.07
Nästa ordinarie eftersöksprov på Hunneberg. Det är verkligen jättebra marker att gå prov på! Tyvärr var vi inte så många hundar som vi brukar vara på Hunneberg. Men Jonna fick sina 10 – 10, vilket husse var mycket nöjd med. Enda elithund som fick någon 10:a. När hon lyssnar så lyssnar hon verligen!

Abbe förökte sig på elitgrenarna, eftersom vi ändå var där. Men vi har inte hunnit träna igenom honom ordentligt, särskilt inte på fullvuxen räv. Han fick 8:a på vattnet, vilket jag var jättenöjd med efter omständigheterna, men han kom tillbaka utan räv. Vi får fortsätta träna! För räven ska hem, oavsett storlek. Vi kan ju inte skylla på Abbes storlek, i alla fall…

Grattis Lennart Gullberg och Sigge, som också nyligen börjat med elit-träningen. Sigge blev godkänd på både vatten och spår.

2010-08-02
Idag har vi varit hos Claes Hemberg och fått en mentalbeskrivning på Abbe. Man tror att man känner sin hund, men ända blir man lite överaskad. Inte tillstymmelse till skärpa eller försvar, vilket vi nog visste. Han visar sig vara mycket bra på att fokusera och att koncentrera sig, och det borde väl vara en bra egenskap! Han hade lite bekymmer med ”skramlet”, men det löste sig också.

Förutom Abbe såg vi två munster-hanar, kullbröder till Annika Wängviks Jaeger. Mycket trevliga hundar – och hussar också!

Till sist: Vi fick idag veta att Anette Erlandsson mist sin älskade ”Uppa”! Det gick fort, och kändes alldeles för tidigt! Kram till Anette och Matti!!

2010-07-31
Vi tog Jonna och Abbe och åkte på Östras utställning i Brottby. Det gick både bra och dåligt. Jonna blev näst bästa tik i rasen och fick sig ett cert. Kul! Tyvärr gick det inte lika bra för Abbe. Det visar sig att han har en tand som inte är korrekt, så han blev utan pris.. Mycket tråkigt!

Ett stort tack tiill Östras lokalavdelning till en trevlig dag. Vi hade missat att det var prov samma helg – hoppas att det gick bra för de deltagande!

2010-07-24
Nu är provsäsängen igång! Prov i eftersöksgrenarna i Abild. Roligt som vanligt att träffa alla igen!

Abbe gjorde som vi hoppades och klarade sina 10-10. Jonna valde att utforska ön på elitvattnet innan hon kunde tänka sig att lyssna på husse. Kom hem med en tia på spåret och en åtta på vattnet. Husse inte särskilt nöjd!

Några av våra kurskompisar från vårträningen var också på plats: Erika och Moses fick full pott, Andreas och Boss tappade två pinnar på spåret (han är lite yvig, Boss…) men vattnet gick bra. Magda fick också två tior – viket blev lite jobbigt för Mikael som tappade några poäng i vattnet.. Avec hade fått två tior tidigare, så det gjorde väl inte så mycket att hon inte ville hämta måsen.. Bra jobbat, allihop!

Skoj att allt är igång – nu kör vi vidare!

2010-07-03
Idag fick en av våra valpar, Ljungbookens Avec, sitt första cert på Boråsutställningen. Grattis Avec!!

2010-06-29
Midsommar firades med traditionsenlig sill, jordgubbstårta och misdommarstång.

2010-06-19
Sista tillfället för vår träningsgrupp. Vii hade bjudit in en av våra domare, Stefan Svensson, för att vi alla skulle få konstruktiv kritik, och få känna lite på hur ett prov känns.
En härlig dag – tack alla deltagare för en trevlig vårträning, och tack, Stefan för en bra dag. Och tack, Abbe, för att du skötte dej!!

2010-06-08
Klubbdag på Skepplanda skjutbana i helgen. Toppenväder som vanligt. Skyttet verkar svårt! Men många duktiga skyttar. Lydnadstävling där Dacke till sin stora glädje fick vara med. Gammal som han är och ganska döv hörde nog inte alla kommandon – men takterna sitter i. Grattis till Erik och Kreon som tog hem den titeln!

På söndagen tränade vi fullbruk igen hos Cissi och Bosse i Tidaholm, En lång dag med mycket trötta hundar i bilen på väg hem. Abbe genomförde ett jättefint viltspår, undrar om man kan våga sig på ett anlagsprov?

Bosse säger att jag ska lita på min hund, men det undrar jag.. kanske..

Ni laddar vi för Väla!

2010-05-26
Tränade fullbruk i helgen tillsammans med Bosse och Cecilia. Jonna skötte sig alldeles utmärkt, och Abbe fixade ett räv-släp med bravur. Jag tror att både Cissi och Bosse var nöjda också, Kamé och Diablo hade också en bra dag. Diablo missade dock chansen på bock-drev….

2010-05-21
Äntligen är våren här, och träningen har kommit igång!

I veckan var det vattendebut för Abbe och Jonna. Vi tränar tillsammans med en av klubbens träningsgrupper på onsdagar. Mycket trevligt. Alla hundarna var i, och alla apporterade i vattnet, mer eller mindre villigt…Kul! Hoppas att vi ses på träningshelgen i Väla den 12 – 13 juni!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.