Vad har hänt sen sist?

2020-11-29

Sista morkullejakten..

Idag gjode vi ett sista försök på morkulla. Det var svårt, frostigt och vindstilla. En enda morkulla lättade framför Dixie, annars inget. Rolig jakt ändå!

2020-09-01

Nu är vi äntligen igång. Som vi brukar så började vi jaktäsongen på fjället. Väktarmon i norra Jämtland, för tionde året, tror vi det blir.

Våran trogna och stabila jakthund Bea finns ju inte med oss längre, så nu var det upp till bevis för Cizzi och Dixie. Dom tog sig an utmaningen med den äran, och skötte sig snyggt. Hade matte varit lite mer träffsäker hade ännu fler ripor hamnat i säcken, men vi är nöjda.

Lilla Isa njöt av vidderna och av att få springa fritt. Men hon vet nog inte riktigt ännu vad vi gjorde där..

2020-06-09

Ytterligare en champion i Ljungbookens familj: Ljungbookens Exxet SE VCH!
Stort grattis till Exxet och matte Eva-Lena!

2020-01-01

Året har gått till ända. Vi ser fram emot 2020 och ser tillbaka på 2019.
Vi har haft ett fint år. Våra hundar har fått jaga en hel del, om än mindre än vi skulle önska. Vi har haft lite problem med våra egna fågelmarker, och behöver göra en omstart inför nästa år.

Abbe har fyllt 11 år, och det börja märkas. Har pigg och glad, men han börjar bli svar i musklerna. Det går inte att ta med honom på längre promenader, utan han får röra sig det han orkar i trädgården.

Bea är vår klippa när det gäller jakt. Förutom fågel gillar hon att gå på vildsvin, vilket det finns goda chanser till på våra marker. Bea är nu fyllda 8, fortfarande full spruta..

Cizzi är nu 7 år. Hon har under året haft sin första kull, fyra valpar födda i våras. Valparna visar upp fina egenskaper, och vi hoppas att det fortsätter så. Spännande inför nästa år när dom får börja visa vad dom går för! Cizzi är parad igen med samma hane, Exxon, och vi väntar på bekräftelse om det har blivit något. I så fall blir det i andra delen av februari. Cizzi har under året kammat hem ett andra pris i fullbruk, och hon är nu en riktigt stabil fågeljägare. Vi hade ju lite att hämta igen när hon kom tillbaka till oss för några år sedan.

Dixie (Diana) har fyllt 6, och är i sina bästa år. Trygg och erfaren eftersökshund, rolig i fågeljakten. Hon landade ett förstapris på fullbruksprovet i oktober. Riktigt roligt.

 

2019-09-01
Hemma igen efter en härlig fjälljakt. Hyfsat med fågel, fint väder och gott sällskap av god vänner. Hundarna skötte sig, inte minst Cizzi hade en brant inlärningskurva. Hon har inte varit med så mycket på fjället förr..

På vägen hem fick vi besöka Skönviks gård i Stugun och familjen Gardmo. Här bor tre av våra avkommor, och det var så roligt att få träffa alla! Akka, syster till Abbe och snart 11 år, en stabil och cool dam. Chanti, som kom in i flocken som vuxen har tagit rollen som gårdsvakt. Hon är så lik sin mamma, så det var nästan jobbigt.. Och så lilla Eija, som är sista tillskottet i Gardmos flock. Så fina, och vilket underbart liv dom har det! I flocken finns också Hera, ett korthår.

Ljungbookens Eija, Diana (Dixie) och Cizzi

2019-03-02
En härlig dag på fältet på Torebo Gård hos familjen Lilliehöök. Dixie visade sin mest olydiga sida, vem kunder tro att det var en elithund vi såg? Alla harar hittades och förföljdes.. Cizzi sprang litegrann, men hon är otränad och dräktig, så hon fick ta det lugnt.

2019-01-29
Cizzi är parad! Följ utvecklingen under ”Aktuella parningar”

2019-01-12

Så var jul och nyår över, en lugn tillställning här på Ljungbookens. I mellandagarna fick vi trevlig post i form av Beas Fullbrukschampionat!